7 Ajándékötlet csepelieknek

7 Ajándékötlet csepelieknek

Ha a víztornyot nem is tudod megvásárolni, van néhány ajándékötletünk, amellyel igazán boldoggá teheted csepeli ismerősöd.

1. Csepelen a reggel - vászonkép

Csepelen a reggel

Mire gondolsz, ha a következő három fogalom alapján kell meghatároznod egy települést: Víztorony, HÉV, panelek? – Hát persze, hogy Csepelre. Ezen az illusztráción mindhárom jellegzetes attribútuma megtalálható Csepelnek, így aligha lőhetsz mellé, ha a 21. kerület tipikus vizuális ábrázolását keresed.

A rajz harmonikus zöld és krém színek kavalkádjából épül fel, amelyet megtör a víztorony bordója. Formavilága letisztult, 2 dimenziós perspektívából ábrázolja a stilizált Csepelt, körülbelül a HÉV végállomás magasságában. A jármű és a panelek markáns, szögletes formáit csupán a háttérben lévő fák, és a madarak vonalvezetése lágyítja. Mivel nem túl hivalkodó kép, szinte minden lakás falán jól megfér a többi dekorációs elem társaságában.

Megvásárolom a Csepelen a reggel vászonképet

2. Csepel művek – vászonkép

Csepel Művek

Ha Csepel szigetének történetét kutatjuk, nem mehetünk el szó nélkül a még ma is impozáns látványt nyújtó, egykori Weiss Manfréd Acél- és Fémművek  (megmaradt) gyárépületei mellett. A később Csepel Vas- és Fémművekre keresztelt üzem megannyi történetet tudna mesélni a falai közt zajló termelésről (gyártottak többek közt lőszert, varrógépet, szerszámokat, kerékpárokat), és a több tízezer dolgozó életéből. A Csepel Műveket megörökítő illusztráció valahová a 70-es évek egyik álmos hajnalára repít bennünket.

A gyárban már nagyban folyik a termelés, erről tanúskodnak a füstölő kémények, a kép bal szélén feltűnő járgányban, egy Ikarus buszban pedig valószínűleg az éjszakai műszakban megfáradt munkások hunyják álomra szemüket. A rajz jobb szélén a gyár főbejárata előtt egykoron álló Lenin-szobor sejlik föl, és mutat a bejárat fölötti feliratra: Csepel Művek. Ez a vászonkép tökéletes választás azoknak, akiknek valamely felmenője a gyár dolgozója volt, vagy azoknak, akik szeretik nosztalgikus gondolatokat inspiráló tárgyakkal körülvenni magukat.

Megvásárolom a Csepel Művek vászonképet

3. Csak nyugi, csepeli vagyok - póló

Csak nyugi, csepeli vagyok póló

Csepeli lévén már biztosan hecceltek kollégáid, barátaid, vagy poénkodtak lakhelyeddel. Az tény, hogy a 21. kerület nem épített ki túlságosan megnyerő imázst magának a múltban, és ez gyakorta kerül a haveri ugratások középpontjába. Pedig elmondhatjuk, hogy ma Csepel egy olyan városrész, ahol jó lakni, a csepeliek pedig igazán gyakorlatias emberek. Ha magad is így gondolod, és unod már a szivatásokat, kapj fel egy pólót, ami elnémít mindenkit, aki beszóláson töri a buksiját.

Megvásárolom a Csak Nyugi, Csepeli Vagyok pólót

4. Heves csók a HÉV megállóban

Heves csók a Hév megállóban

Búcsúzkodás a HÉV megállóban, melyet a forró csókok és szoros ölelések tesznek teljessé? – Ez a jelenet tökéletesen megállná a helyét bármely romantikus filmben. Talán a szüleink, nagyszüleink is gyakran romantikáztak a megállóban, és ez az illusztráció rögtön a harminc évvel ezelőtti szerelmes pillanatokat idézi fel bennük. A HÉV már közeleg, de ők csak-csak nem akarják elengedni egymást, a távolból a víztorony misztikus alakja figyeli őket. Ha szeretnénk Csepeli szüleinknek egy kis emléket a nappali falára, amely minden nap a megismerkedésükre emlékezteti őket, és az örök elválaszthatatlanságot hirdeti, úgy gondolom, ez a vászonkép megfelelő ajándék számukra.

Megvásárolom a Heves Csók a Hév megállóban képet

5. I survived my trip to CSEPEL - vászonkép

I survived my trip to Csepel

Kizárólag bevállalós fickóknak ajánljuk ezt a posztert, mert az üzenete a humoros és a sértő veszélyesen vékony határmezsgyéjén billeg. Ha nem vagy benne biztos, hogy a haverod érti a poént, vagy ismeri a szarkasztikus személyiséged, akkor inkább válassz más ajándékot Csepelen lakó ismerősödnek. A dizájn koncepciója az „I survived my trip to NYC” feliratú póló alapján született – de azt, hogy Csepel veszélyességi fokát egyenlő arányba állíthatjuk-e New Yorkéval, mindenki döntse el maga.

Megvásárolom az I Survived my trip to Csepel képet

6. I love Csepel (Póló víztornyos grafikával)

I love Csepel - póló víztornyos grafikával

Az előző ajándék ötletnél jóval visszafogottabb és konzervatívabb az I love Csepel feliratú póló, amely felirat fölött a városrész ékes szimbóluma, a jól ismert víztorony ékeskedik. A víztorony ezen a grafikán egy szokatlan perspektívából jelenik meg: alulról. Ebből a szögből talán nem is olyan egyértelmű a beazonosítása, de egy ízig-vérig csepelit nem téveszthet meg. Még akkor sem, ha a színválasztásnak köszönhetően ez a grafika a víztorony mellett egy kokárdára is emlékeztet. Ez a póló a legtökéletesebb választás azoknak, akik imádják Csepelt, és igazi lokálpatriótának számítanak.

Megvásárolom az I love Csepel pólót

7. Csepel feliratos póló

Csepel póló

A végére hoztunk egy olyan ötletet is, amivel igazán nehéz lenne mellé lőni. Egy egyszerű, CSEPEL feliratú pólót, amely mentes mindenféle hivalkodó megjelenéstől. Ezt azoknak ajánljuk, akik a kevésbé vágynak feltűnősködésre, ugyanakkor szeretnék valahogy kinyilvánítani a városrészhez kötődő identitásukat.

Megvásárolom a Csepel feliratú pólót

Vissza a blogba